02-06-2024

15:30

Huismuziek: Het plezier van samenspel

 Huismuziek

 

Het traditionele slotconcert van Huismuziek Zwolle vindt dit jaar plaats op                               

                                                  2 juni a.s.

Locatie: De sfeervolle Theodorakapel (Theodorahof 20, 8011AA Zwolle)

                            Aanvang: 16.00u. (deur open om 15.30u.) Entree: € 2,-

Nb. Ben je 16 jaar of ouder en speel je viool, cello, bas of een ander instrument? We nodigen je hierbij van harte uit 2 juni te komen luisteren. Wellicht raak je gemotiveerd om bij ons te komen spelen. Je bent meer dan welkom! Meer info. https://huismuziek.zwolle.nl

Muziekprogramma:                                                                                                                      

Het blazers/strijkersensemble onder leiding van onze nieuwe dirigent David van der Zee neemt u mee via diverse stijlen in een reis door Engeland, Frankrijk en Duitsland van 1700 tot heden. Concreet zult u de compleet gearrangeerde bewerkingen van folk en jazzstukken horen in combinatie met vernieuwde traditionele klassieke partituren voor kamerorkest.

De blokfluitgroep speelt een uiteenlopend programma. “Kleine juweeltjes” zijn het, volgens dirigente Susanne Gersch-Bremmers. Want het intense Madrigaal “Laciate mi morire” van Monteverdi, of de fuga “Suscepit Israel” uit het Magnificat van Bach, net zo als: “To be sung of a summer night on the water” van F. Delius spreken allemaal in een eigen muzikale taal voor zich: ingetogen, feestelijk, schitterend. Gezelligheid vind je terug/hoor je in de Hongaarse volksmelodieën van J. Eccles. en tot slot verplaats je je naar de tijd van G. Gabrieli met een dubbelkorig werk voor 8 blokfluitstemmen. Jammer dat we niet in de St Marco in Venetië zijn, maar ook in de Theodora kapel zal het wel klinken.

Uiteraard spelen de twee speelgroepen van Huismuziek Zwolle ook samen. We brengen een “Ode aan Cecilia”, gecomponeerd door Reinout Gottschalk (onlangs overleden), hij is heel bekend onder de doorgewinterde huismuzikanten. Zijn compositie gaat terug op een mooie melodie “Ik zag Cecilia komen”. Ook Wendel verwerkt in zijn compositie “Man sieht nur mit dem Herzen gut” (de kleine Prins) een bekende melodie, namelijk: “Der Mond ist aufgegangen”. Het “Abendlied” van Rheinberger is pure schoonheid. Met vertrouwde en moderne samenklanken in arrangementen voor deze speelgroepen sluiten we weer een boeiend speelseizoen af en delen ons plezier graag met jullie als luisteraar.

 LEES MEER...

Clara Sánchez Herná...

Clara_poster.jpg
27-06-2024 - 27-06-2024 | 14:00 uur

...

MEER INFORMATIE

L'escola Gitaaruitvoe...

29-06-2024 | 19:30 uur

...

MEER INFORMATIE

nieuws

   AGENDA

UITGELICHT...

concert multiple voic...

inloop 15;00...

MEER NIEUWS

Clara Sánchez Herná...

Clara_poster.jpg
27-06-2024 - 27-06-2024 | 14:00 uur

...

MEER INFORMATIE

L'escola Gitaaruitvoe...

29-06-2024 | 19:30 uur

...

MEER INFORMATIE