Mozart.jpg
19-10-2019

15:00

Luisterlab Mozart door het Apollo-Ensemble

Op zaterdag 19 oktober zal het Apollo-Ensemble een luisterlab Mozart voordragen.

In dit luisterlab gaan publiek en musici op ontdekkingsreis door twee composities van Mozart.

  • Het pianokwartet in Es
  • Het fluitkwartet KV 285 in de versie voor fagot en strijkers

Eerst wordt een deel van het pianokwartet gespeeld. Daarna krijgen het publiek en de musici de gelegenheid vragen te stellen over de muziek die ze gehoord en gespeeld hebben.  Mocht daar aanleiding toe zijn dan worden er nog enkele maten herhaald. 

Nadat het pianokwartet in gedeelte is behandeld wordt het stuk in zijn geheel uitgevoerd.  Het publiek en de musici ervaren nu de muziek heel anders omdat er herkenningspunten in zitten die met elkaar besproken zijn.

Dan volgt er een nabespreking tevens pauze waarin informeel de ervaringen gedeeld worden.

Opgewarmd door de eerste helft volgt de tweede helft met het fagot (fluit) kwartet. Hier wordt hetzelfde schema herhaald. De discussies zullen vrijer zijn omdat de het publiek en de musici meer gewend zijn geraakt aan deze vorm van het bewust naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

Kaarten voor zaterdag 19 oktober, 15:00 Theodorakapel Theodorahof 20, 8011 AA Zwolleà € 15,-  via www.klassiekemuziek.nl/apollo-ensemble

 

 

 

 

nieuws

   AGENDA    RESERVEREN

UITGELICHT...

100 jaar dromen, Muzi...

100jaar.jpg

Twee pianisten, één piano, één verteller. Een duik in de dromen van Doornroosje. Soms zijn dromen zo levensecht dat het een tijdje duurt voor je door hebt dat je sliep. Als Doornroosje door een vergeten vloek voor honderd jaar in...

MEER NIEUWS